2.03.2009
Sade Fransız Ekmeği
Tarif Hatice'ye ait. Çok sade, çok pratik ve çok lezzetli bir ekmek oldu.. Portakal ağacındaki tarifi burada. Ama benim elim ekmek yapmaya alıştığından hazırlanması sırasında ufak kısaltmalar yaptım.
SADE FRANSIZ EKMEĞİ
Malzemeler
1 su bardagi sut
1/2 su bardagi su
1 paket dr. oetker instant maya
2 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1/4 su bardagi sivi yag
1 corba kasigi sirke
4 su bardagi un
hazırlanması:
1. ılık süt, su,şeker ve mayayı büyük bir bardakta karıştırın.
2. Unu ve tuzu yoğuracağınız kaba koyup ortasını havuz gibi açıp eriyen mayayı, zeytinyağ ve sirkeyine döküp yoğurun. Üstünü kapatıp 40 dk kadar mayalanmaya bırakın.
3. Mayalanan hamuru mermere alıp bir avuç kadar un ekleyip 2 dk yoğurun, kalıba göre şekil verip kalıba yerleştirin. 30 dk kadarda kalıpta mayalandırın.
4. Üstüne elinle su sürün, ustune bicakla 1-2 kesik atıp, cok az un serpin. Önceden isitilmis 250 derece firinda yaklasik 20-25 dakikada pisirin
5. Pisince kalıptan çıkarıp mutfak havlusuna sarop soğumasını bekleyin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
ev ekmeği gibisi yok.mis gibi olmuş.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
Ağzımın suyu aka aka baktım ekmeğe ! Hele o kabuğunun rengi çok hoşuma gitti :).Ellerine sağlık...Sevgilerimle .
hilalcim.... walla burnuma kokusu geldiii...
ellerine sağlık
cnmmm bitanesin yaaaaa
bugün bana bir somun fransız ekmeği getirmiş arkadaşım bir dilim bile kalmadı ...
cnm ellerine sağlık walla ailecek bayıldık
gurbet ellerde yaptım bu ekmeği harika oldu canımmmm..
canıımmm, afiyet olsun arkadaşımm..seni çok seviyorum
Yorum Gönder