2.03.2009

Sade Fransız Ekmeği



Tarif Hatice'ye ait. Çok sade, çok pratik ve çok lezzetli bir ekmek oldu.. Portakal ağacındaki tarifi burada. Ama benim elim ekmek yapmaya alıştığından hazırlanması sırasında ufak kısaltmalar yaptım.

SADE FRANSIZ EKMEĞİ
Malzemeler
1 su bardagi sut
1/2 su bardagi su
1 paket dr. oetker instant maya
2 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1/4 su bardagi sivi yag
1 corba kasigi sirke
4 su bardagi un

hazırlanması:

1. ılık süt, su,şeker ve mayayı büyük bir bardakta karıştırın.
2. Unu ve tuzu yoğuracağınız kaba koyup ortasını havuz gibi açıp eriyen mayayı, zeytinyağ ve sirkeyine döküp yoğurun. Üstünü kapatıp 40 dk kadar mayalanmaya bırakın.
3. Mayalanan hamuru mermere alıp bir avuç kadar un ekleyip 2 dk yoğurun, kalıba göre şekil verip kalıba yerleştirin. 30 dk kadarda kalıpta mayalandırın.
4. Üstüne elinle su sürün, ustune bicakla 1-2 kesik atıp, cok az un serpin. Önceden isitilmis 250 derece firinda yaklasik 20-25 dakikada pisirin
5. Pisince kalıptan çıkarıp mutfak havlusuna sarop soğumasını bekleyin

6 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ev ekmeği gibisi yok.mis gibi olmuş.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

Halime dedi ki...

Ağzımın suyu aka aka baktım ekmeğe ! Hele o kabuğunun rengi çok hoşuma gitti :).Ellerine sağlık...Sevgilerimle .

Unknown dedi ki...

hilalcim.... walla burnuma kokusu geldiii...

ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

cnmmm bitanesin yaaaaa
bugün bana bir somun fransız ekmeği getirmiş arkadaşım bir dilim bile kalmadı ...

cnm ellerine sağlık walla ailecek bayıldık

Unknown dedi ki...

gurbet ellerde yaptım bu ekmeği harika oldu canımmmm..

hilal dedi ki...

canıımmm, afiyet olsun arkadaşımm..seni çok seviyorum