21.02.2009

Mısır Ekmeği


Annem evde ekmek yapmaya başladığımı öğrenince gelirken yanında mısır unuda getirmişti.. Biraz onun biraz benim eklemelerimle güzel bir mısır ekmeği yaptık.. Üstelik hiç elimizde yoğurmadık, kek yapar gibi çırpma teli kullandık.Rengide sapsarı harika bir ekmek oldu.. Ben en çok yoğurda yada süte doğrayıp yemeyi sevdim..

Malzemeler
3 sb mısır unu
1 sb beyaz un
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tk toz şeker ve tuz
üzeri için çörek otu

Yapılışı; ılık su,süt,şeker ve kuru maya bir kapta karıştırılır. Unun ortası açılır, bu karışım dökülür, yumurta,yoğurt ve tuz eklenerek kekten biraz yoğun bir kıvam yapılır ve kalıba dökülür. 30 dk kalıbta mayalanmaya bırakılır. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: