27.02.2009
Kremalı & Kaşarlı Fırın Patates
Herkesi yaptığı pratik bir tariftir fırında patates, ama ben bu kadar lezzetlisini yememiştim.. sırrı baharatlarında ve pişirilmesinde gizli..tarifi dikkatlice okursanız bu lezzeti eminim yakalayacaksınız..
Kremalı & Kaşarlı Fırın Patates
Gerekli malzemeler
1 kg patates
1 kutu krema
1 kase rendelenmiş Kaşar peyniri
zeytinyağ
tuz-köri-karabiber
Yapılışı
1. patatesler halka halka doğranır, zeytinyağ ve baharatlarla karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye tek tek dizilir ve 200 derecede sıcak fırında pişirilmeye bırakılır
2. pişen patatesler ayrı bir tepsiye tek sıra dizilir, üzerine krema ve kaşar eklenir, üzerine 2 sıra pişen patatesler dizilir yine krema ve kaşar eklenir fırına tekrar verilir. kaşarlar hafif kızarınca fırından alınır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder