27.02.2009

Kremalı & Kaşarlı Fırın Patates



Herkesi yaptığı pratik bir tariftir fırında patates, ama ben bu kadar lezzetlisini yememiştim.. sırrı baharatlarında ve pişirilmesinde gizli..tarifi dikkatlice okursanız bu lezzeti eminim yakalayacaksınız..

Kremalı & Kaşarlı Fırın Patates

Gerekli malzemeler
1 kg patates
1 kutu krema
1 kase rendelenmiş Kaşar peyniri
zeytinyağ
tuz-köri-karabiber

Yapılışı
1. patatesler halka halka doğranır, zeytinyağ ve baharatlarla karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye tek tek dizilir ve 200 derecede sıcak fırında pişirilmeye bırakılır
2. pişen patatesler ayrı bir tepsiye tek sıra dizilir, üzerine krema ve kaşar eklenir, üzerine 2 sıra pişen patatesler dizilir yine krema ve kaşar eklenir fırına tekrar verilir. kaşarlar hafif kızarınca fırından alınır.

Hiç yorum yok: