1.02.2009

Elmalı Tart



Elmalı tatlıları seven biri olarak neden hiç yapmadığımı farkedince çok şaşırdım.. Tarifler için bloglara bakarken zeytin ağacı'ndaki Elmalı Pasta tarifini denedim.. Tarifte geçen zeytinyağı ve kepekli un kullanmak fikri çok cazip geldi..özelliklede şu sıralar kızımın bağırsak sorununu çözemiyorken.. üstelik tadıda çok hafif, tarifi aynen uyguladım, bana göre şekeri az geldi ama Berin'ide hesaba katınca tarife tam uymak gerçekten akıllıca..

Soğuk bir pazar gününde sıcacık kahvenin yanında o kadar lezzetli olduki.. Tarife gelince (aynen aktarıyorum, yaptığım değişiklileri parantez içinde belirterek!)

Malzemeler
1 su bardağı kadar katı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı hindistan cevizi (ben 2 kaşık koydum)
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
2,5 bardak kadar kepekli un (benim 3 aldı)
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı (sürmedim)
üzerine serpmek için pudra şekeri
içi için:
4 adet büyük tatlı elma,
4 kaşık toz şeker,
1 tatlı kaşığı tarçın,
istenirse ceviz içi (kullanmadım)

Yapılışı

- Öncelikle içini hazırlayın. Elmaları rendeleyip şekerle birlikte , çelik tencerede pişirin. Şeker miktarını, elmanız çok tatlı ise azaltabilirsiniz. Suyunu iyice çektikten sonra tarçın karıştırıp bir kenara koyun.
- Diğer tarafta yağ , yoğurt vanilya ve hindistan cevizini iyice karıştırıp, un ve kabartma tozunu eleyerek hamur yapın (ele yapışmayan , yumuşak bir hamur). Hamurun 1/3 ünü yağlanmış tepsiye serin( elle veya merdane ile ). Üzerine soğumuş içi yerleştirin.
- Kalan hamurdan küçük parçalar kopararak şeritler yapın sepet örgüsü gibi şekil verin. 200C de pişirin.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bende ne zamandır bu tarz elmalı tart pisirmemistim sitende gorunce ne kadar ozlediğimi hatırladıms...

gercekten bu kadar sevdiğimiz bir lezzeti neden bu kadar ihmal etmisiz ve yapmamısız...

simdi mutfagıma elmalı tart pişirmeye iniyorum.. buna da en cok evdeki sevincek herhalde:))))))))

hilal dedi ki...

:) bende kendime yapmış gibi oldum tepsinin yarısını ben yedim