21.02.2009
Pazılı Börek
Annemle yapabileceğimiz el açması bir börek tarifi için bloglarda gezerken çok yakışıklı bir börek'e rastladım. Börek sevdam sayesinde hem harika bir börek öğrendim hemde çok güzel bir blog keşfettim.. Tarifi bendeki malzemelerle biraz değiştirerek aşağıdaki hale getirdir.
Malzemeler
Hamuru için :
2 yumurta (birinin sarısı ayrılıp üzerine sürülecek)
2 tatlı kaşığı tuz
1 büyük çay bardağı sıvı zeytinyağ
2 büyük çay bardağı süt
1 paket hamur kabartma tozu
Alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamında)( ben birazda kepekli un ekledim)
İçi için:
1 bağ pazı
1 baş soğan
tuz, karabiber
Yapılışı; öncelikle pazıyı ve soğanı hafif soteleyip, tuz karabiberle tatlandırıp içini hazırlamış oluyoruz. Hamuru için tüm malzemeleri yoğurup küçük bezeler yapıp daha sonra tabak büyüklüğünde (yada daha iri bezeler yapıp büyük açılabilir) hazurları açıyoruz. Köşelerine içlerini doldurup rulo yapıyor ve tepsinin ortasından başlayıp doluyoruz. Bir yuvarlak tepsi alıyor. Üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Sonrada anne kız çayları demleyip sıcak sıcak börekleri afiyetle yiyoruz :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Sizlere afiyet olsun , bu börek hiç afiyet iel yenmezmi :-)Çok güzel görünüyor , ellerinize sağlık.
sevgilerimle
afiyet olsun nefisss olmus!! Olsa da yesek gercekten! Begenmenize cok sevindim. Sevgiler
Ayyy harika görünüyor ..Zaten otlu böreklere bayılırım birde el açması.......
ellerinize sağlık
nese ve ceylan hanım, teşekkürler, sizin gibi yeni arkadaşlardan yorumlar almak çok keyifli oluyor
tubacım, canım arkadaşım senin böreklerinde enfes görünüyor
herkesi öpüyorum
Yorum Gönder